PRAVILA ZA PIŠKOTKE

 

V teh pravilih izraz “piškotki” uporabljamo za piškotke ali druge podobne tehnologije, ki jih zajema Direktiva EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

 

Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ustvarjene z obiskom spletne strani in vsebujejo podatke. Shranjujejo se na uporabnikovem računalniku in mu omogočajo dostop do različnih funkcij. Na naših straneh uporabljamo tako sejne kot trajne piškotke. Sejni piškotek se, medtem ko uporabnik brska po strani, začasno shrani v računalniški spomin. Ta piškotek se zbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik ali ko je potekel določen čas (pomeni, da je seja potekla). Trajni piškotek pa na uporabnikovem računalniku ostane, dokler se ne zbriše.

 

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo zato, da izvemo več o načinu, kako uporabniki uporabljajo našo vsebino, pomagajo pa nam tudi izboljšati vašo izkušnjo, ko obiščete spletno stran.

 

Funkcionalnost strani in vsebina

Funkcijo deljenja (»share«) uporabniki uporabljajo, da priporočajo naše spletne strani in vsebino na socialnih omrežjih, kot sta Facebook, Twitter in Google+. Piškotki shranjujejo podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo funkcijo deljenja – vendar ne na individualni stopnji – da lahko spletno stran potem izboljšamo. Če ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija. Za nekatere funkcije na naših spletnih straneh uporabljamo storitve ponudnikov, ki so tretje osebe, na primer, ko obiščete stran z videoposnetki iz ali povezavami na YouTube. Ti videoposnetki ali povezave (in vsa druga vsebina tretjih oseb) lahko vsebujejo piškotke tretjih oseb in morda si boste za informacije o uporabi njihovih piškotkov želeli ogledati politiko spletnih strani teh tretjih oseb.

 

Analiza spleta

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, ki uporablja piškotke. Na stopnji zbiranja piškotki shranjujejo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno stran, vključno s številom prikazanih strani, od kod uporabnik prihaja in število obiskov, da bi s tem izboljšali spletno stran in zagotovili dobro izkušnjo pri uporabnikih. Če ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija.

Naši piškotki nam pomagajo:
– Da se vam ni treba prijaviti vsakič, ko obiščete našo spletno stran
– Da si zapomnijo vaše nastavitve med obiskom in med brskanjem po spletni strani
– Pri izboljšanju hitrosti / varnost mesta
– Dovolite, da delite strani s socialnimi omrežji, kot sta Facebook, Twitter, Google+
– Da naša nakupovalna košarica in odjava delujeta
– Pri ugotavljanju, ali ste prijavljeni ali ne
– Pri nastavitvah iskanja
– Da Vas spomnimo, če ste sprejeli naše pravila in pogoje
– Da Vam omogočajo, da dodate komentarje na naši spletni strani
Piškotkov ne uporabljamo, da:
– Zbiramo vaše osebne podatke (brez vašega izrecnega dovoljenja)
– Zbiramo vse občutljive podatke (brez vašega izrecnega dovoljenja)
– Posredujemo podatke za oglaševalske mreže
– Posredujemo osebne podatke tretjim osebam
– Plačujemo prodajne provizije
Vsi piškotki na strani:
PHPSESSID Piškotek je povezan s sejo strežnika in izgine, ko poteče seja oz. ko zaprete spletno stran in je ključnega pomena za delovanje aplikacije.Čas trajanja: Ob koncu seje brskanja.
Google Analytics _utma
_utmb
_utmc
_utmz
Piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij kako uporabniki uporabljajo spletno stran. Podatki nam pomagajo pri izboljševanju rešitve. Piškotki zbirajo podatke anonimno vključno s podatki o številu uporabnikov strani, od kor uporabniki prihajajo in s katerih strani.Kliknite tu za več informacij zasebnosti s strani podjetja Google.Čas trajanja _utma:  Nedelja, Junij 7, 2015 11:28:25

Čas trajanja _utmb:  Petek, Junij 7, 2013 11:58:25

sq_visited Piškotek beleži obisk na spletni strani.Čas trajanja: Sunday, October 27, 2013 11:32:16 AM
__atuvc Piškotek spremlja posodobljeno stanje na spletni strani.
Čas trajanja: Monday, October 26, 2015 12:31:36 PM
_okbk Piškotek se uporablja za dodatne informacije (npr. okno za klepet je odprto/zaprto).Čas trajanja: Ob koncu seje brskanja.
_oklv Piškotek za OLARK pogovorno okno.Čas trajanja: Ob koncu seje brskanja.
olfsk Identifikator hrambe, ki ga uporabljamo z namenom, da ohranimo stanje klepeta. (npr. zgodovina sporočil s stranko). OLARK.Čas trajanja: Nedelja, Junij 7, 2015 11:28:26
hblid Identifikator obiskovalca, ki ga uporabljamo z namenom, da si spletna stran zapomni posameznega obiskovalca med njegovimi obiski.Čas trajanja: Nedelja, Junij 7, 2015 11:28:27
cc_cookie_accept Piškotek za dovoljenje uporabe naših piškotkov.Čas trajanja: Sobota, Junij 7, 2014 11:38:17
wcsid Sejni identifikator, ki ga uporabljamo na našem spletnem mestu z namenom, da si zapolnimo zgodovino ene seje klepeta s posameznim obiskovalcem.Čas trajanja: Ob koncu seje brskanja.

Kako zavrnem in zbrišem piškotke?

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Kakorkoli, če želite, lahko piškotke Spletne strani Otroške hiške (www.otroskehiskee.si) ali spletne strani katerekoli tretje osebe zavrnete ali blokirate, tako da spremenite nastavitve brskalnika – za več informacij glejte funkcijo “Pomoč” v vašem brskalniku. Prosimo upoštevajte, da večina brskalnikov samodejsno sprejema piškotke. Če ne želite uporabe piškotkov, jih boste morda zato morali aktivno zbrisati ali blokirati. Za informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov in podrobnosti o tem, kako zavrniti ali zbrisati takšne piškotke, se prosimo obrnite na priročnik za uporabo vašega mobilnega telefona. Vedite, da boste z zavrnitvijo uporabe piškotkov še vedno lahko obiskovali naše spletne strani, le nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

 

Upravljanje s podatki

Upravljalec s podatki, zbranimi s pomočjo piškotkov, je MEDIAL, Mirjana Rep S.P. – Otroške hiške (KidKraft).

 

[instagram-feed]